Sunday, 28 August 2016

Teknologi apa ni , tak rosak ke urat urat saraf hamba ALLAH ni demi utk cantik. Kayanya dia kaann , BANGUN NANTI TERUS KE SUPERMARKET BELI SELUAR BAJU BARU






Assalamualaikum..

Terujanya si lelaki ini utk nampak KURUS dan SADO .Apa agaknya yang membuatkan dia memilih jalan terakhir utk menjalani operasi penyedutan lemak ini ya..

Saya dah tengok u tube pembedahan sebegini. Cukuplah sekali..

Saya sebenarnya baru pulang COD  DTX COMPLEX utk seorang SHAKLEE LOVER 9 tahun yang lalu.Ynag menghairan kan saya Puan Azura terus memilih DTX COMPLEX utk ORGAN HATI apabila saya perkenalkan Program DETOX kepadanya.

Dia tak cakap banyak. Memanglah kann, orang berjaya mulut diam ja buat kerja nya yang banyak.
Dia suh saya tembak no tipon dia dan saya add dia ke group DETOX.

Err..tapi apa pulak kaitan Puan Nor Azura dengan video di atas tu..ihi.. kena wasap saya na...

Puan Azura majikan yang understanding. Dua orang stafnya tak melepaskan peluang cek karada.
Semua rekod Puan Azura dan stafnya Siti cik A saya simpan rapi sepertimana REKOD casteme dan downline saya yang lain.

Saya pulang dengan kepuasan di hati kerana menemukan Puan Azura dengan supplement SHAKLEE setelah kehilangan castemenya sejak 2009 yang lalu. 

Jangan jemu berkongsi kebaikan dengan sesiapa saja setelah anda SIHAT.
Tuhan bersama dengan hamba hambanya yang tidak lokek dgn ilmu .

Satu  huruf sahaja kita berkongsi, sepuluh rezeki tuhan sediakan utk kita , selagi kita berbaik sangka dengan NYA...kerana tuhan tidak pernah MISKIN selepas hambanya di KAYAkan.

semoga Puan Azura berjaya dlm perniagaannya farmasinya.


Saturday, 20 August 2016

ayah saya meninggal KULITNYA SANGAT BERSIH.Saya tidak pernah menyesali PEMERGIANNYA


Sebenarnya saya nak tanya tentang DIRINYA dan KANSER nya. Tapi dia bercerita tentang INSAN yang telah pergi , yang  memberinya NILAI tentang HIDUP dan mengasihinya walau keadaan apa sekalipun..



 ________________________________________
"6 tahun saya makan dan bisnes SHAKLEE barulah ayah dan ibu saya turut serta makan shaklee.
Ibu saya ke ORLANDO melancong dgn trip 5 star SHAKLEE dlm usia 78 tahun."

Ayah saya dan bertahun tahun DIALISIS semasa saya baru jumpa SHAKLEE. Dia mati dalam tidur, tidak tersiksa dan kulit nya sangat cantik bersih semasa hayatnya tiada. Saya sangat bangga dapat suapkan VIVIX satu sudu kecil dan NUTRIFERON ke mulut insan yang MELAHIRKAN dan MEMBELAI saya sejak kecil ..saya RELA dan PASRAH bila dia pergi kerana saya , kita semua pun akan dipanggil tuhan satu hari nanti...saya tidak pernah MENYESALI kematiannya..

"You hanya boleh tolong orang dgn SHAKLEE jika dia bersedia utk menolong DIRI nya sendiri..
kalau you tolong orang, tuhan tolong you..
Bila You sihat ,automatic You kaya..jadi You tak payah fikir wang, You share dan bgtau semua orang tentang SHAKLEE shj.."
 __________________________________________
Heee, cuba anda bayangkan mr LAW telah menjadi ustaz dan memberi AMANAT yang cukup BEERTI .Rasa nak menangis pun ada..
_______________________________
dah lebih 10 tahun ...masih SETIA dgn SUPPLEMEN dan BISNES SHAKLEE. displin SANGAT PENTING.JANGAN asik lompat dari satu bisnes ke bisnes yang lain kerana terpengaruh dgn tuntutan semasa .

 Dia memang minat sport. Ada baju sangkut di bahu..utk lap lap muka berpeluh. Saya yang pulun nak bergambar dgn dia.Tak sangka ya. Dia tak sombong . Semua wassap saya dia balas. Cara dia consume SHAKLEE, DOSE dan kata kata semangat.
KANSER STAGE 3 tau !! bukan demam denggi , bukan GOUT yang masih ada penawar ..
Beliau juga menjalani RAWATAN KIMOTERAPI. Masa tu makan ALFLFA dan VITALEA serta beberapa jenis supplemen SHAKLEE yang lain. Bila VIVIX meledak di pasaran MALAYSIA , terus disambarnya.Sekarang Mr. Law dah bebas KANSER !!

SYARIKAT MLM dan PRODUK tumbuh bagai CENDAWAN SELEPAS HUJAN,Tapi biarlah kita jadi seperti ikan. Tidak masin isi ikan walau seumur hayat berumahtangga dgn laut masin.

FOKUS dan ISTIQAMAH itulah rahsia KEJAYAAN..


Wednesday, 1 June 2016

POWER OF CERTAIN, BERANI and PASSION....








 Bagaimana orang yang BERJAYA jadi BERJAYA..

Ada 3 sikap yg penting. Inilah 'ilmu tahap dewa' yang tuan guru kuasai tapi tak boleh nak ajar :

THE POWER OF CERTAIN : Or certainty. Maksudnya, KEYAKINAN. Sejauh mana kita yakin dengan apa yang kita yakini, itulah penentu kejayaan bisnes. Dr. Azizan berkongsi, ketika beliau memulakan syarikat di rumah seorang diri & berimpian, syarikatnya akan menjadi seminar provider terbesar di Malaysia, semua orang ketawa. Semua orang tersenyum sinis.


Tapi sekarang, tiada yang berani tersenyum sinis apabila Richworks menjadi seminar provider terbesar dengan purata 140 ribu peserta setiap tahun.

THE POWER OF BERANI : Ilmu marketing boleh diajar, tapi keberanian untuk mengambil risiko tak boleh ajar. Saya melihat kekuatan Dr. Azizan antaranya adalah keberanian mengambil risiko.
For sure, ia bukan risiko 'kamikaze'. Ini calculated risk. Kita pun begitu cuma beza beliau dengan kita, DAO terjun 2 kaki & push high energy tanpa pandang belakang sementara kita, nak letak sebelah kaki pun masih kurang berani. Bila rasa sakit sikit, kita tarik semula.


'Allazi yuwaswisu fii sudurin nass', itu kata Al-Quran. Kita ikut nasihat syaitan or 'biawak belakang tabir' yang meragu-ragukan kita. Nauzubillah min zalik.

THE POWER OF PASSION : Percaya tak, sebenarnya perasaan malas, susah atau boring itu sebenarnya tiada? Ia hanya wujud dalam minda mereka yang TIADA PASSION( MINAT ) dalam dirinya.

Saya pernah membaca pepatah, jika seseorang sudah ada passion, nak mandi pun beliau tak sempat. Bill Gates ketika mula passion mencipta windows, beliau hanya berhenti kerja utk pergi tandas, makan kejap & tidur kejap je.

Yang lain, passion yang menggerakkannya !!

Mungkin kita masih belum berjaya kerana passion kita dlm bisnes yang sedang dilakukan belum kuat. Hati kita belum 100% disitu. Mungkin juga kita tak minat pun menjual apa yang kita sedang jual sekarang. Kita hanya minat duit sahaja.

Dr. Azizan start bisnes beliau dgn passion yang jelas : beliau ingin membantu orang lain tahu apa yg beliau tahu.

Dan dari NIAT LUHUR itulah beliau berjaya.



Monday, 23 May 2016

DTX COMPLEX SHAKLEE yang HEBAT. PROGRAM JAGA HATI !!


 KHASIAT DTX complex







pertama kali saya menelan DTX COMPLEX shaklee.Telan dua biji, tiada tindakbalas.Saya teruskan lagi..wooww..telah terjadi apa yang telah terjadi!!

Ringannya TUBUH, rasa ingin dilaung ke semua kutub yang ada di bumi ini bahawa NIKMAT kesihatan sgt besar. Serasa ingin hidup SERIBU tahun !! utk taat kepada KHOLIQ dan mensyukuri segala nikmat yg baru disingkap

Tak dapat nak di gambar.Kawan kawan..joomm SHAKLEE telah melancarkan PROGRAM DETOX yang HEBAT..

Tetapi ianya eksklusif utk yang mendaftar ahli sahaja ya..

Singkirkan TOKSIN tubuh anda, semua masaalah KESIHATAN yang berpunca dari TOKSIN akan sembuh!!




Ramuan asas produk ini terdiri daripada kombinasi SAINS PERUBATAN TRADISI sejak berzaman dan juga TAMADUN BARAT

Ia mengandungi 9 HERBA SEMULAJADI:


  • Alfalfa leaves – membersihkan usus, darah dan hati
  • Senna leaves – merangsang tindakan pembersihan yang lembut pada usus dan perut, 
  • mempercepatkan proses detoksifikasi dan mengurangkan penyerapan lemak
  • Anise seed – merangsang pengeluaran jus gastrik untuk membantu proses pencernaan
  • Blue malva flower – membantu proses detoksifikasi dan mengimbangi tekstur kulit
  • Buckhorn bark – melembutkan najis untuk memudahkan pergerakan dan memberikan kelembapan kepada usus
  • Licorice root - membantu proses detoksifikasi
  • Rhubarb root – herba yang banyak digunakan dalam perubatan Cina untuk digunakan sebagai antibiotik
  • Fennel seed – mengeluarkan toksin yang terkumpul akibat lebihan makanan dan pengambilan alkohol,
  •  membantu pencernaan dan berkesan untuk masalah sembelit
  • Culver’s root – membantu masalah lebihan air dalam badan dan asma

Hari hari kita solat letak tangan dekat HATI..kenapa ya??

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...